روانشناسي

 
 
مشاوره آنلاين يعني چه؟
|

مشاوره آنلاين يعني چه؟

مشاوره آنلاين، فرايند مشاوره اي است كه مراجع و مشاور به جاي ارتباط حضوري و رو در رو با يكديگر، از راه هاي جايگزين براي برقراي ارتباط استفاده مي كنند و فرايند مشاوره و درمان به صورت غير حضوري انجام مي شود.

درمان الكترونيك، درمان از راه دور، وب تراپي و درمان اينترنتي از جمله نام هاي ديگر مشاور آنلاين و غير حضوري است.

تاريخچه
شايد تصور عموم اين باشد كه مشاوره غير حضوري و ارتباط از راه دور روشي نوين و مختص عصر حاضر است ولي تاريخچه مشاوره غير حضوري به زمان فرويد باز مي گردد. در آن زمان نيز فرويد براي برقراري ارتباط از راه دور با مراجعانش با آنها نامه نگاري مي كرد.

طبيعي است كه با گذشت زمان مشاوره غير حضوري پيشرفت هاي زيادي كرد، مثلا از سال ۱۹۸۲، در اينترنت گروه هاي درماني مشاوره رواج پيدا كرد و به مرور به شكل هاي ديگري نمايان شد و مورد استفاده قرار گرفت.

در حال حاضر به لطف امكانات پيشرفته ي الكترونيكي و فضاي مجازي مشاوره آنلاين به اشكال مختلف و با سهولت بيشتري انجام مي گيرد.

اشكال مشاوره آنلاين
مشاوره از طريق ايميل و به صورت نوشتاري
در سايت مشاورانه چنين امكاني براي شما عزيزان فراهم شده است تا بتوانيد از طريق وارد كردن ايميل و نام مستعار مسئله خودتون رو مطرح كنيد و منتظر بمانيد تا مشاوران ما به صورت رايگان پاسخگوي سوالات شما عزيزان باشند.

لازم به ذكر است كه اطلاعات شما (ايميل) محرمانه باقي مي ماند و امكان وارد كردن نام مستعار باعث مي شود كه عزيزاني كه حساسيت بيشتري روي اطلاعات شخصي دارند، احساس اطمينان و آرامش خاطر بيشتري داشته باشند.

اين نوع از مشاوره مي تواند براي به دست آوردن اطلاعات اوليه در مورد مسئله يا مشكل بسيار مفيد باشد.

گفتگوي متني همزمان (آني)
در اين نوع روش مشاوره، شما مي توانيد از طريق ربات تلگرامي درخواست مشاوره دهيد.

با پرداخت هزينه ي بسيار كم مي توانيد به صورت خصوصي با مشاوران مركز مشاورانه، چت آنلاين و همزمان داشته باشيد.

از آنجا كه در اين روش شما به صورت خصوصي با مشاور صحبت مي كنيد و ارتباط آنلاين با يكديگر داريد امكان پرداختن به جزييات، آسان تر خواهد بود و شما مي توانيد اطلاعات بيشتري را كسب كنيد.

مشاوره از طريق تماس اينترنتي صوتي و يا از طريق تلفن
اين روش از دو روش قبلي كارآمدتر خواهد بود و فرد مي تواند بعد از دريافت وقت مشاوره با مشاور خود به صورت صوتي ارتباط برقرار كند (يا از طريق تلفن يا تماس اينترنتي).

مركز مشاورانه نيز چنين امكاني را براي عزيزاني كه امكان مشاوره حضوري ندارند فراهم كرده است و افراد مي توانند با تماس با مركز مشاورانه، در خواست مشاوره روانشناسي صوتي داشته باشند و بنا به شرايط و درخواست خودشان يكي از راه هاي تلفن و يا تماس صوتي از طريق واتساپ را انتخاب كنند و بتوانند جلسات مشاوره خود را به صورت پي در پي از طريق تماس صوتي ادامه دهند.

تماس صوتي از طريق واتساپ براي عزيزان خارج از كشور كارآمدتر است.

بديهي است كه اين روش مشاوره به دليل ايجاد تعامل بالاتر مشاور و مراجع موثرتر و رضايت بخش تر خواهد بود.

مشاوره از طريق ويدئو كال (مشاوره آنلاين ويدئويي)
نزديكترين روش به مشاوره حضوري، روش مشاوره آنلاين ويدئويي است.

هرچند كه مشاور و مراجع به صورت حضوري مقابل هم نيستند ولي به اين دليل كه مشاور مي تواند همزمان صداي مراجع را بشنود و تصويرش را ببيند، مي تواند تا حدودي متوجه زبان بدن فرد شود، اين روش مشاوره، روش جايگزين بسيار مطلوبي براي مشاوره حضوري است.

در اين روش امكان اجرايي كردن و آموزش بسياري از روش هاي درماني وجود دارد، به همين دليل مورد استقبال زيادي قرار گرفته و مي توان از آن در بسياري از مواقع استفاده كرد.

امكان برقراري تماس تصويري و دريافت مشاوره ويدئويي آنلاين نيز در مركز مشاورانه وجود دارد و عزيزان مايل به دريافت مشاوره ويدئويي با تماس با مركز مشاورانه مي توانند براي دريافت نوبت مشاوره ي تصويري اقدام كنند.

كدام روش نسبت به ديگر روش ها ارجح تر است و بهتر است از كدام روش استفاده كنيم؟
مشاوره حضوري و تلفني كيفيت بسيار بالايي داشته و نتيجه بخشي بالايي دارد ولي در مواقع خيلي اضطراري و در صورت داشتن سوال مي توانيد از مشاوره آنلاين بهره ببريد

طبيعي است كه در بين روش هاي مشاوره اي غير حضوري، مشاوره صوتي و مشاوره تصويري امكان برقراري تعامل و ارتباط بين مشاور و مراجع را آسانتر مي كند و مشاور مي تواند اطلاعات بيشتري را از مراجع دريافت كند.

بنابراين مي تواند به صورت تخصصي تر به فرد كمك كند ولي اينطور نيست كه مشاوره از طريق ايميل و يا چت آنلاين موثر نباشد.

روش مشاوره از طريق ايميل يا چت، براي زمان هايي كه فرد نياز به دريافت راهنمايي سريع در مورد مسئله اي دارد بسيار مي تواند مفيد باشد.

ولي واقعيت اين است كه درمان اختلالات روانشناختي و مشكلات عميق خانوادگي و يا زوجي از طريق مشاوره از طريق ايميل و يا مشاوره از طريق چت آنلاين امكانپذير نيست.

اگر افراد در مورد چنين مسائلي نياز به دريافت مشاوره داشته باشند مي توانند از طريق اين دو روش اين مسائل را با مشاور مطرح كنند و اگر مشكل فرد در حيطه اي باشد كه فرد بتواند خودش به رفع آن بپردازد مشاور تلاش مي كند با ارائه ي راهكارها و توصيه هاي لازم به فرد كمك كند تا مشكلش را حل كند.

ولي اگر مشاور تشخيص دهد كه مشكل فرد عميق است نياز است كه فرد اگر قصد دريافت مشاوره غير حضوري را دارد از طريق مشاوره صوتي يا مشاوره ي ويدئويي اقدام كند تا بتواند با برقراي تعامل بيشتر با مشاور امكان بررسي بيشتر عوامل مختلف را به مشاور بدهد و از اين طريق بتواند مسئله ي مد نظرش را حل و يا اينكه اختلالش را درمان كند.

چرا به جاي مشاوره سنتي و حضوري مشاوره آنلاين دريافت كنيم؟
كابردهاي مشاوره حضوري بر هيچكس پوشيده نيست ولي واقعيت اين است كه در بسياري از مواقع امكان دريافت مشاوره حضوري براي همگان امكانپذير نيست.

از طرفي ممكن است فرد به مشاور با تجربه و متخصصي در محل زندگي خودش دسترسي نداشته باشد و يا اينكه فردي مشتاق دريافت مشاوره از يك روانشناس به خصوصي باشد كه آن روانشناس فاصله ي مكاني زيادي با درمانجو داشته باشد داشته باشد كه در چنين مواردي مشاور آنلاين مي تواند روش جايگزين بسيار مناسبي به جاي مشاوره حضوري باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره آنلاين يعني چه؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/12/2 
زمان : ۱۶
[ ]